Re-compondre

CrossingLines Ensemble, Elena Tarrats, EMMCA i Playmodes: Obres de Playmodes i Rzewski

Més info

Re-compondre

CrossingLines Ensemble, Elena Tarrats, EMMCA i Playmodes: Obres de Playmodes i Rzewski

CrossingLines explora l’art com un ens mòbil i canviant, a partir de la intervenció sobre obres creades anteriorment. Planteja un seguit d'idees sobre els llegats culturals, les seves transformacions orgàniques, la música i els móns que habita, i els espais que les compositores i compositors deixen a les intèrprets per a crear les seves pròpies versions de la música, ja sigui a partir d’algoritmes generats artificialment o a través de les indicacions d'una partitura. En col·laboració amb l’EMMCA L’Hospitalet, el projecte té també una vessant pedagògica en la que l'alumnat de diversos centres crearà noves versions de les peces musicals, guiat sempre pels membres de CrossingLines.


Concert

Data:

Dv. 15 Des. 23

Hora:

19H

Lloc: 

CENTRE D’ART TECLA SALA, L’HOSPITALET DE LLOBREGAT

Data:

Ds. 13 Gen. 24

Hora:

19H

Lloc: 

LO PATI, AMPOSTA

Forms (Nova versió per ensemble) (2023, estrena mundial), Santi Vilanova/Playmodes
Coming Together/Attica (1971), Frederic Rzewski

CrossingLines: Ismael Azidane (percussió) · Ophélie Derieux (flauta) · Pablo Carrascosa (direcció
artística i sintetitzador) · Víctor De la Rosa (clarinet) · Tere Gómez (saxo)
Santi Vilanova, composició i electrònica
Elena Tarrats, veu
Grup de Soundpainting de l’EMMCA: Arnau Balart (melòdica i percussió) · Ismael Berbel
(violoncel) · Pau Hormías (violí) · Estela Latorre (veu) · Estela López (teclat) · Josep
Membrive (percussió) · Millaray Meza (baix elèctric) · Laura Pablo (clarinet) · Alba Salinas
(viola) · Morgana Sánchez (violoncel) · Jaume Sol (saxo tenor) · Agustí Martínez
(coordinació i direcció)

CROSSINGLINES

Amb seu a Barcelona i format per reconeguts músics de la música contemporània, l'ensemble CrossingLines s'ha establert com un dels principals exponents de la música de nova creació amb l'encàrrec, la interpretació i la promoció d'obres de tota una nova generació de compositors de l'escena nacional i internacional i amb més de 40 estrenes absolutes realitzades. La seva particular plantilla instrumental, el plantejament artístic i l'exhaustiva preparació dels programes converteixen l'ensemble en un referent per a una nova generació de creadors. També compromesos amb la divulgació de la nova música, CrossingLines realitza propostes didàctiques al voltant dels seus programes que acosten el seu treball a tot tipus de públic.

Playmodes

Playmodes és un estudi d’investigació audiovisual amb un equip híbrid d'enginyers, músics i dissenyadors que treballen amb tecnologies pròpies per donar vida a nous instruments visuals i sonors, amb instal.lacions inmersives, escenografies, mapping de video-projeccions, fora de les pantalles tradicionals. El seu profund interès per les relacions entre els fenòmens visuals i auditius, així com les seves habilitats en la composició de música electrònica, els permeten de crear projectes en els qual el so i la imatge es tracten de forma única. Conceptes com la sonificació de la imatge en temps real o la visualització d’àudio són comuns en els seus darrers treballs, donant forma a peces de música visual que generen fortes percepcions sinestèsiques a l’audència.

Elena Tarrats

Elena Tarrats és actriu, cantant i creadora d’accions acústiques performatives en espais naturals. Actua en projectes de directors com Julio Manrique, Sílvia Munt, Juan Carlos Martel o Andrés Lima. Desenvolupa composició musical en duets com Alexandrae o Tocar a pel do animal i col.labora com a cantant, entre d’altres, amb la Gyo Symphonia, Òpera de Butxaca i Nova Creació. Les seves línies d’investigació principals són l’estudi de la creativitat en acció a través del moviment, la relació entre veu i columna vertebral, i l’otorgacióde valor al patrimoni acústic dels espais. A l’Elena la mouen la cultivaciód’un estat intern de presència, la invitació per atrendre per a poder crear i rebre cada peça.

EMMCA

El programa ‘Soundpainting i improvisació no temàtica’ de l’Escola Municipal de Música – Centre de les Arts de l’Hospitalet es va formalitzar el 2021. Arran del seu primer espectacle, ‘Metamorfosi’, es va establir un col·lectiu estable de música improvisada dirigida amb el llenguatge del ‘soundpainting’, creat per Walter Thompson, com a eina de transmissió. Un projecte a càrrec d’Agustí Martínez, músic de trajectòria consolidada, i els joves músics del col·lectiu. Provinents del clàssic, el jazz i el pop-rock, interactuaran per arribar a un altre estadi, més enllà de les etiquetes.

Subscriu-te a la nostre newsletter

    © 2023 Difraccions