Més info
La voluntat de trencar amb la tradició musical occidental i el cànon va propiciar l'eclosió de la música per percussió durant el s. XX. En l'actualitat, la recerca de nous mons sonors a través de la percussió han portat a explorar la idea d'anar més enllà de l'ús d'instruments convencionals i descobrir les possibilitats expressives dels objectes o imaginar i construïr-ne de nous.
Concert
Data:
Dj. 02 Nov. 23
Hora:
19H
Lloc:
AC VIC, VIC
Data:
Ds. 04 Nov. 23
Hora:
19H
Lloc:
CENTRE D’ART TECLA SALA, L’HOSPITALET DE LLOBREGAT
Al final tot son mecanismes (2023, estrena mundial), Helena Cánovas Parés
Opera (forse) (2008-2009), Francesco Filidei
Helena Cánovas Parés, composició, narració i teclat MIDI
Roger Pibernat, live-coding
FRAMES Percussion: Sabela Castro · Núria Carbó · Javier Delgado· Dani Munarriz ·
Rubén Orio · Miquel Vich, percussió
Compositora resident actualment a Colònia (Alemanya), Helena Cànovas (*1994) estudia entre el 2012 i el 2017 el Grau en Música - Composició al Conservatori Superior de Música d'Aragó i entre 2017 i 2019 un Màster en Música - Composició de Música Instrumental a la Universitat de Música i Dansa de Colònia (Alemanya). Entre els seus treballs destaquen diversos encàrrecs realitzats per l'Ensemble 2021 al Festival "Forum Neue Musik" organitzat per Deutschlandfunk a Colònia pel Teatre i Òpera de la ciutat de Bonn. Recentment ha finalitzat l'òpera "Das Mädchen" - All days for future, encàrrec del Theater Bielefeld i ha estat guardonada a la segona edició del Carmen Mateu Young Artist European Award.
Les composicions de Francesco Filidei (*1973) ha estat descrites pel seu mestre Salvatore Sciarrino com “un intent d’imaginar la música que ha perdut el seu element sonor”. La seva música ha estat interpretada per destacades agrupacions de música contemporània com l’Ensemble 2e2m, l’Ensemble Intercontemporain, Les Percussions d’Strasbourg, L’Instant donné, entre d’altres, i ha estat guardonat amb el Musikpreis de la ciutat de Salzburg, compositor resident de l’Akademie Schloss Solitude d’Stuttgart i convidat a la Casa Velázquez de Madrid. L’any 2009 se li va otorgar el Premi Ernst von Siemens.
Roger Pibernat és un il.lustrador i músic que explora constantment altre disciplines artístiques i camps de coneixement. Va començar a treballar amb SuperCollider als voltants de 2011. Ha format part de Barcelona Laptop Orquestra i co-fundat el col.lectiu Wú amb el que ha desenvolupat instruments electroacústics, espectacles audiovisuals, software i instal.lacions interactives. Actualment és membre actiu de la comunitat de live coding a Barcelona.
FRAMES Percussion és un grup de percussió dedicat al repertori de nova creació, representa el talent i el compromís amb la música del seu temps. Format per una nova generació de percussionistes del nostre país, el grup neix amb la intenció d'afrontar els programes més exigents del repertori actual, amb una cuidada preparació i el màxim respecte als nous llenguatges compositius. El repertori de FRAMES inclou algunes de les obres més icòniques de la música per a ensemble de percussió. Vinculat en els seus inicis a Joventuts Musicals de Catalunya i a l'Escola Superior de Música de Catalunya, el grup ha participat en els cicles Sampler Sèries i Escenes de l'Auditori de Barcelona, Cicle OUT·SIDE, Festival Mixtur, "Jóvenes Intérpretes" de la Fundación Juan March i Ensems Festival Internacional de Música Contemporània de València entre d'altres.